Här finns allt du behöver veta om GORE-TEX Winterrun Stockholm.

Har du någon fråga som inte besvaras nedan?
Tveka inte att kontakta oss på info@marathongruppen.se!

Ju tidigare du anmäler dig, desto billigare blir det!
  • 15 – 27 september: 300 kronor
  • 28 september – 1 december: 400 kronor
  • 2 december – 2 januari: 450 kronor
  • 3 januari -20 januari: 500 kronor
Alla deltagare födda på 2000-talet springer gratis!

Marathongruppen erbjuder under 2020 alla deltagare födda 2000 eller senare att springa gratis. För GORE-TEX Winterrun är du välkommen att delta om du är 13 år (född 2007) eller äldre för att springa 5km-banan, eller 11 år (född 2009) i vuxens sällskap. På 10km gäller 15 år (född 2005) eller äldre. Gratis anmälan för löpare födda på 2000-talet görs i samband med ordinarie anmälan.

Startbevis
Ditt startbevis får du via e-mail. Har du anmält dig senast 12 jan kommer det på mailen den 13 jan. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mail inom någon dag efter anmälan. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlapp
Nummerlappen hämtar du på Runners Store på Regeringsgatan 26 den 24 jan, 10.00–19.00. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp från klockan 15.00 utanför Skansens huvudentré.  Alla som hämtar nummerlappen får en buff och en kasse från Icebug.

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen skall vara fäst på bröstet.

På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Rabatt på Icebug och GORE

Du har 20%  rabatt på hela sortimentet på skor från Icebug och kläder från GORE, på Runner’s Store den 24-25 januari mot uppvisande av din nummerlapp eller startbevis. Gäller ordinarie priser och kan inte kombineras med andra rabatter eller reapriser.

Direktanmälan
Om du missat att anmäla dig till GORE-TEX Winterrun, kan du göra det antingen på Runner’s Store den 24/1 eller vid Skansens huvudentré den 25/1.  Priset är då 550 kr, och vi accepterar betalning med kort eller Swish.

Hitta hit

Evenemangsområde med start och mål äger rum på den anrika Sollidsplanen på Skansen. Du tar dig in till GORE-TEX Winterrun genom Skansens huvudentré.

Parkering

Det bästa sättet att ta sig till Skansen är att åka kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Skansen via spårvagn, buss och båt. För mer information besök www.sl.se. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller.

Fritt från hundar

Observera att Skansen är en hundfrizon. Tack för att du lämnar din fyrfota vän hemma denna dag.

Omklädning/toaletter/klädinlämning
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Överdragskläder kan lämnas i vår klädinlämning i närheten av starten. På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

Toaletter finns givetvis i evenemangsområdet, även ett mindre utrymme för omklädnad uppe vid starten. Fler omklädningsrum med duschmöjligheter finner du på Scandic Hasselbacken, 1 tr ned från receptionen.

Start
Vi har flera startgrupper för att få en så smidig start som möjligt, och i största möjliga mån undvika att löpare måste springa om varandra. Välj den startgrupp du tror passar dig bäst.

5 km
Startgrupp 1 – 17:00 (för dig som springer 5 km under 27 minuter)
Startgrupp 2 – 17:03 (för dig som springer 5 km över 27-32 minuter)
Startgrupp 3 – 17:06 (för dig som springer 5 km över 32 minuter)

10 km
Startgrupp 1 – 18:00 (för dig som springer 10 km under 53 minuter)
Startgrupp 2 – 18:03 (för dig som springer 10 km under 53-60 minuter)
Startgrupp 3 – 18:06 (för dig som springer 10 km över 60 minuter)

Val av startgrupp
Du väljer själv din startgrupp när du kommer till Solliden. Se ovan tabell.

Uppvärmning
Gemensam uppvärmning kommer att ske i evenemangsområdet cirka 10-15 minuter före starterna som går 17.00 respektive 18.00.

Tidtagning
Racetimer står för tidtagningen och nummerlappen med chip som du har på dig när du springer. För att chipet ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen skall fästas på bröstet.

Priser

Snabbaste löpare

Vi ger pris till de tre snabbaste kvinnliga och manliga löpare per sträcka. Prisutdelning för de snabbaste löparna (plats 1-3 män/kvinnor) sker strax efter målgång på Sollidenscenen.

Mest lysande löpare

Vi ger även pris till i klassen ”mest lysande löparna”, alltså de som skapar den finaste Winterlöpningsutstyrseln! Kom som en julgran, lucia, ett blinkande snabbköp, en clown, isprinsessa, eller varför inte som ett lysande troll? De två ”mest lysande” löparna belönas med fina priser från våra partners. Dessutom lottar vi ut ett antal priser till de som antagit vår utmaning att vara de mest lysande löparna. Vi utlovar finfina priser till er som låter fantasin flöda och springer i de mest fantastiska kreationerna!

Prisutdelning för de mest lysande löparna sker efter 19:15 på Sollidenscenen.

Mitt i den mörkaste vintern blandar vi löpning på ett vinterupplyst Skansen med löpning på Djurgården och i dess vackra vinternatur. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av marschaller, eldkorgar och eldshow.

Loppet består av ett eller två varv på en 5-kilometersbana där drygt 1 km av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande i en slinga runt Skansen på Djurgården. Banan är ganska lättsprungen men med en rejäl längre höjdstigning upp till Bollnästorget inne på Skansen, och några mindre stigningar ute på Djurgården.

Winterrun har sanktion från Svenska friidrottsförbundet.

Pannlampa

Det finns partier på banan som kan uppfattas som mörka och vi rekommenderar därför deltagare att ta med egen pannlampa, speciellt om man är ovan att springa i mörker.

Vätskekontroll
Det finns en vätskekontroll med vatten och sportdryck uppe på Sollidsplan som du kan nyttja innan start och efter målgång. 10 kilometerslöpare passerar denna vid varvning efter 5 km.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal och ambulans finns i evenemangsområdet vid start/mål.

Målservice
När du går i mål får du först en snygg reflexmedalj och en målgångspåse med produkter från våra partners, vatten, Froosh juice, Nature Valley bar samt varm blåbärssoppa.

Prova Icebug skor
Du har möjlighet att provlöpa Icebugskor. Gå till Icebugs tält på Solliden så hjälper de dig gärna att hitta en modell som passar dig.

Efter målgång har du möjlighet att njuta av en god soppa med bröd kantat av skön musik, allt i goda vänners lag. Skansen Terrassen står öppen för dig som förbetalt via anmälan (100 sek exkl. dryck) med ett begränsat antal portioner/platser för efteranmälningar på plats. Obs! Skogräns gäller in på restaurangen (pga känslig parkett) så vi ber dig vänligt och bestämt att ej bära dubbade skor inomhus.

Har du några frågor inför GORE-TEX Winterrun som inte besvaras på hemsidan? Kontakta oss gärna på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl. 9:00-12:00 och 13:00-15:30) eller info@marathongruppen.se Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Får jag ta med min hund in på Skansen?
Nej, tyvärr. De enda hundar som är tillåtna på Skansen är assistanshundar. Dessa hundar ska vara vaccinerade och bära väst. Din hund får därmed inte springa med dig i loppet.

Kan anhöriga/publik komma in på Skansen?
Publik och anhöriga ges fri entré från klockan 15:00 på lördagen. Ingång vid Skansens huvudentré.

Hur kan jag göra ändringar i en anmälan?
Har du frågor om din anmälan maila till info@marathongruppen.se.

Var och när kan jag efteranmäla mig till loppet?
När ordinarie anmälan är stängd tar vi emot efteranmälningar från kl 15:00 på tävlingsdagen, vid start- och målområdet på Skansen.

Vad gör jag om jag skadar mig?
Om olyckan är framme – prata med närmsta funktionär så hjälper de dig.

Vad serveras direkt efter målgång?
Vi kommer att presentera innehållet i vår målservice närmare loppet.

Vilken mat serveras på plats?
Vi kommer att återkomma kring möjligheten att köpa mat på området.

Kan jag springa med löparvagn (barnvagn anpassad för löpning)?
Ja. Det går att springa med Löpvagn. Banan i Stockholm är ganska lättsprungen men med en rejäl längre höjdstigning upp till Bollnässtugan inne på Skansen, och några mindre stigningar ute på Djurgården. Halka kan självklart förekomma, och man får se upp för trottoarkanter!

Är det någon åldersgräns?
Vi rekommenderar att du är 13 år (född 2007) eller äldre för att springa 5km-banan, eller 11 år (född 2009) i vuxens sällskap. På 10km gäller 15 år (född 2005) eller äldre. Alla deltagare födda på 2000-talet springer gratis.