Här finns allt du behöver veta om GORE-TEX Winterrun Stockholm.

Har du någon fråga som inte besvaras nedan?
Tveka inte att kontakta oss på info@marathongruppen.se!

Ju tidigare du anmäler dig, desto billigare blir det!
  • 15 – 27 september: 300 kronor
  • 28 september – 1 december: 400 kronor
  • 2 december – 2 januari: 450 kronor
  • 3 januari -20 januari: 500 kronor
Alla deltagare födda på 2000-talet springer gratis!

Marathongruppen erbjuder under 2020 alla deltagare födda 2000 eller senare att springa gratis. För GORE-TEX Winterrun är du välkommen att delta om du är 13 år (född 2007) eller äldre för att springa 5km-banan, eller 11 år (född 2009) i vuxens sällskap. På 10km gäller 15 år (född 2005) eller äldre. Gratis anmälan för löpare födda på 2000-talet görs i samband med ordinarie anmälan.

Startbevis

Du fårditt startbevis via e-mail. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlapp

Information om hur du hämtar nummerlappen kommer att presenteras närmare loppet.

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På nummerlappen finns en perforerad del längst ner. Denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i väskinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Efteranmälan

Om du missat att anmäla dig till GORE-TEX Winterrun kan du göra det på plats den 25 januari. Priset är då 550 kr, och vi accepterar betalning med kort eller Swish.

Pannlampa rekommenderas

Kvällstid på Skansen är det mörkt, och även om vi lyser upp banan med marschaller och eldcirkus är det mörkt. Vi rekommenderar därför att du har på dig en pannlampa under loppet.

Hitta hit

Evenemangsområde med start och mål äger rum på den anrika Sollidsplanen på Skansen. Du tar dig in till GORE-TEX Winterrun genom Skansens huvudentré. Publik och anhöriga ges fri entré från klockan 15:00 på lördagen.

Parkering

Det bästa sättet att ta sig till Skansen är att åka kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Skansen via spårvagn, buss och båt. För mer information besök www.skansen.se/sv/ta-dig-till-skansen. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller.

Omklädning/toaletter/väskinlämning

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Det finns ett mindre utrymme för omklädnad uppe vid starten. Fler omklädningsrum med duschmöjligheter finner du på Scandic Hasselbacken.

OBS! Skansen Terrassen är inte öppen för ombyte eller att värma sig innan loppet, utan enbart för de som förköpt After Run.

Överdragskläder kan lämnas i vår väskinlämning i närheten av starten. Denna är belägen utomhus. På nummerlappen finns en perforerad del längst ner. Denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen som lämnas in i väskinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

Toaletter finns givetvis i evenemangsområdet.

Skor och kläder till utlåning

På plats i evenemangsområdet uppe på Sollidenplan finns det möjlighet att låna skor från Icebug för bra grepp på isen, samt jackor från GORE-TEX. Det räcker inte till alla deltagare så först till kvarn som gäller.

Startgrupper

Vi har flera startgrupper för att få en så smidig start som möjligt, och i största möjliga mån undvika att löpare måste springa om varandra. Välj den startgrupp du tror passar dig bäst.

5 km
Startgrupp 1 – 17:00 (för dig som springer 5 km under 25 minuter)
Startgrupp 2 – 17:03 (för dig som springer 5 km över 25 minuter)

10 km
Startgrupp 1 – 18:00 (för dig som springer 10 km under 45 minuter)
Startgrupp 2 – 18:03 (för dig som springer 10 km under 55 minuter)
Startgrupp 3 – 18:06 (för dig som springer 10 km över 55 minuter)

Byte av startgrupp
Om du vill byta startgrupp från den du anmält dig till går det bra att göra på plats vid starten. Du behöver alltså inte kontakta oss för att byta startgrupp.

Uppvärmning
Gemensam uppvärmning kommer att ske på evenemangsområdet cirka 15 minuter före starterna som går 17:00 (5 km) respektive 18:00 (10 km).

Tidtagning

Racetimer står för tidtagningen och nummerlappen med chip som du har på dig när du springer. För att chipet ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

Priser

Snabbaste löpare
Vi delar ut priser till de tre snabbaste kvinnliga och manliga löparna per sträcka. Prisutdelning för de snabbaste löparna sker strax efter målgång på Sollidenscenen.

Mest lysande löpare
Vi delar även ut pris i klassen ”mest lysande löpare”, alltså de som skapar den finaste Winterlöpningsutstyrseln! Kom som en julgran, lucia, ett blinkande snabbköp, en clown, isprinsessa, eller varför inte som ett lysande troll? De två ”mest lysande” löparna belönas med fina priser från våra partners. Dessutom lottar vi ut ett antal priser till de som antagit vår utmaning att vara de mest lysande löparna. Vi utlovar finfina priser till er som låter fantasin flöda och springer i de mest fantastiska kreationerna!

Prisutdelning för de mest lysande löparna sker efter 19:15 på Sollidenscenen.

Bansträckning

Mitt i den mörkaste vintern blandar vi löpning på ett vinterupplyst Skansen med löpning på Djurgården och i dess vackra vinternatur. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av facklor, eldkorgar och eldshow. Trots detta är det ganska mörkt i vissa partier och vi rekommenderar att du har på dig en pannlampa under loppet. Banan sandas på Skansen, men saltas inte. Det kan alltså vara halt.

Loppet består av ett eller två varv på en 5-kilometersbana där cirka hälften av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande i en slinga runt Skansen på Djurgården. Banan är ganska lättsprungen men med en rejäl längre höjdstigning upp till Bollnässtugan inne på Skansen, och några mindre stigningar ute på Djurgården.

GORE-TEX Winterrun har sanktion från Svenska friidrottsförbundet och banan är kontrollmätt.

En uppdaterad karta över banan kommer att presenteras här under hösten 2019.

Vätskekontroll

Det finns en vätskekontroll med vatten uppe på Sollidsplan som du kan nyttja innan start och efter målgång. 10-kilometersloppet passerar denna vid varvning efter 5 km.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal och ambulans finns på evenemangsområdet vid start/mål.

Målservice

Alla som tar sig i mål får varm blåbärssoppa, en snygg reflexmedalj och en målgångspåse med produkter från våra partners.

Har du några frågor inför GORE-TEX Winterrun som inte besvaras på hemsidan? Kontakta oss gärna på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl. 9:00-12:00 och 13:00-16:30) eller info@marathongruppen.se Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Får jag ta med min hund in på Skansen?
Nej, tyvärr. De enda hundar som är tillåtna på Skansen är assistanshundar. Dessa hundar ska vara vaccinerade och bära väst. Din hund får därmed inte springa med dig i loppet.

Kan anhöriga/publik komma in på Skansen?
Publik och anhöriga ges fri entré från klockan 15:00 på lördagen. Ingång vid Skansens huvudentré.

Hur kan jag göra ändringar i en anmälan?
Har du frågor om din anmälan maila till info@marathongruppen.se.

Var och när kan jag efteranmäla mig till loppet?
När ordinarie anmälan är stängd tar vi emot efteranmälningar från kl 15:00 på tävlingsdagen, vid start- och målområdet på Skansen.

Vad gör jag om jag skadar mig?
Om olyckan är framme – prata med närmsta funktionär så hjälper de dig.

Vad serveras direkt efter målgång?
Vi kommer att presentera innehållet i vår målservice närmare loppet.

Vilken mat serveras på plats?
Vi kommer att återkomma kring möjligheten att köpa mat på området.

Kan jag springa med löparvagn (barnvagn anpassad för löpning)?
Ja. Det går att springa med Löpvagn. Banan i Stockholm är ganska lättsprungen men med en rejäl längre höjdstigning upp till Bollnässtugan inne på Skansen, och några mindre stigningar ute på Djurgården. Halka kan självklart förekomma, och man får se upp för trottoarkanter!

Är det någon åldersgräns?
Vi rekommenderar att du är 13 år (född 2007) eller äldre för att springa 5km-banan, eller 11 år (född 2009) i vuxens sällskap. På 10km gäller 15 år (född 2005) eller äldre. Alla deltagare födda på 2000-talet springer gratis.