Vad kul att du ska springa/vandra Icebug Backyard Trail!

Här kommer lite praktisk information inför loppet och höstens stora trailfest.

När:

Söndag 21 oktober 2018.

Start och mål:

Start och mål för Icebug Backyard Trail är vid Icebug HQ, Fabriksstråket 35, Jonsered.
https://kartor.eniro.se/m/fMv0S

Nummerlappsutdelning:

Du hämtar din nummerlapp vid startområdet utanför Icebug HQ.
Torsdag-fredag 18-19 oktober kl 09:00-18:00 eller på tävlingsdagen söndag 21 oktober från kl 09:00.

Använd din Diglias-app för att göra utlämningen av nummerlappar så smidig som möjligt.

Har du inte anmält dig via Diglias-appen så behöver du ha med körkort/ID för att kunna hämta ut ditt startnummer.

Det är närmare 600 anmälda till Icebug Backyard Trail vilket innebär att det kan bli långa köer vid nummerlappsutlämningen under söndagen. Vi rekommenderar varmt att du, om du har möjlighet, hämtar din nummerlapp på Icebug HQ under torsdagen eller fredagen. Då har vi dessutom utförsäljning av skor med mycket förmånliga priser. Om du hämtar nummerlappen på söndagen, var på plats i GOD TID för att undvika köer.

I huvudmenyn finns nu startlistan, där du hittar ditt startnummer.

Klasser:

Kvinnor/Män: 8 km
Kvinnor/Män: 16 km

Barn: 500 meter
Barn: 3 km

Starttider:

11:00 – 16 km Löpning/Vandring

11:15 – 8 km Löpning/Vandring

13:00 – 3 km barnlopp (födda 13-05)

13:10 – 500 meter barnlopp (födda 2012 eller tidigare)

Det kommer vara lite trångt i starten, särskilt för alla som springer 16 km. Ställ dig långt fram i startfållan om du springer fort och längre bak om du vill ta det lite lugnare.
Barnlopp:

Vi arrangerar två fina barnlopp under samma dag! 500 meter för de yngsta och 3 km för de lite äldre upp till 13 år (födda 05).

Anmälan till 3 km görs på plats 09:00 – 12:30 och kostar 50 kr.
Anmälan till 500 meter görs på plats från kl 09:00 till kl 12:30 och kostar 50 kr.
Betala helst med Swish!

Avgiften för båda barn/ungdomsloppen går oavkortat till Jonsereds IF:s ungdomsverksamhet.

Alla får medalj!

Kommunikationer:

En av de stora tjusningarna med vår skog är att den är så lättillgänglig. Pendeltåget stannar precis där skogen tar vid (Jonsered station). Tåget stannar vid och resan tar cirka 15 minuter från Göteborg Centralstation. 

Utöver tåg kan man åka buss till hållplatsen Jons Väg i Jonsered med GUL Express eller Buss 519. Därifrån är det ungefär 10 minuters gångväg till Icebug HQ eller Jonsereds IP för ombyte.

Vi rekommenderar att du tar dig hit med ovannämnda tåg eller buss.

Vill du trots allt åka bil finns begränsat med parkeringar i närområdet. Då är det dessa 2 parkeringar vi rekommenderar: Jonsereds IPJonsereds Fabriker.

Uppvärmning:

Före start sker gemensam uppvärmning med Friskis & Svettis. Uppvärmningen börjar cirka 15 minuter innan respektive lopps starttid.

Banorna under Backyard Trail:
500 meter

Ett kul lopp för de allra yngsta. Banan är 400 meter och går över asfalt och gräs i kvarteret runt Jonsereds Fabriker. (se karta)

3 km

Barnlopp för de lite större. Loppet börjar på asfalt. Efter cirka 500 meter övergår sträckningen till stig och spångar i ca 1 km. Efter 1,5 km är det mer teknisk stiglöpning. Sista 700 metrarna är lättlöpt grus- och asfaltsväg. Banan mäter ganska exakt 2,9 km. Länk till en mer detaljerad karta finns här: https://tracedetrail.com/en/trace/trace/44365

8km

Loppet börjar på asfalt och grusväg i 1 km, därefter teknisk trail i 2,7 km. Efter vätskestationen vid 3,8 km kommer ca 500 meter lättlöpt grusväg innan det är dags för en brant stigning upp till banans högsta topp (och bästa utsikt) på ca 120 m ö.h. Efter toppen väntar mer stig i ca 1,5 km innan det blir ganska lättsprunget på mestadels grusväg in mot mål. Banan mäter ganska exakt 7,9 km. Länk till mer detaljerad karta finns här: https://tracedetrail.com/en/trace/trace/67671

16 km

Det långa loppet startar likt 8 km-banan och följer den i cirka 7 km. Den börjar på asfalt och övergår i grusväg och härlig uppförsstig. Därefter gör banan en högersväng och går på stigar genom den vackra skogen.

Du passerar två vätskestationer innan sträckningen går nedför mot sjön Aspen och Humlebadet. Därifrån bär det uppåt igen och du springer snart förbi en annan av Jonseredsskogens fina sjöar. Ett parti med teknisk stig följer, innan sista vätskekontrollen strax efter 12 km. Slutligen börjar den sista nedförslöpan som går över samma sträckning som starten, till spurtsträcka på asfalt in i mål.
Länk till mer detaljerad karta finns här: https://tracedetrail.com/en/trace/trace/67769 

Visa hänsyn!

Det blir trångt på vissa delar av banorna, framförallt i de långa uppförsbackarna. Var vänlig och tydlig om du vill springa om, och försök ge plats om du märker att du blir omsprungen.

Priser:

Alla deltagare får medalj.

Priser till de 3 främsta kvinnorna respektive männen på varje distans.
Priser till de bästa tjejerna och killarna i 3 km-loppet. Beroende på hur många barn som deltar i barnloppet kan vi också komma att dela in deltagarna i ålderskategorier, t ex 5–7 år, 8–10 år och 11–13 år. Dessutom sker utlottning av fina priser.

Prisutdelning:

Priserna delas ut på scenen vid start/mål. Prisutdelningen sker strax efter målgång för respektive lopp.

Medtag egen mugg/kåsa!

Om du inte äger en mugg/kåsa får du en när du hämtar nummerlappen att använda vid vätskestationerna. Deltagare ansvarar för att själva ha med sig mugg/kåsa under hela loppet.

Energi:

Vatten och Maurtens sportdryck (https://www.maurten.com/) serveras på anvisade platser längs banan. Då vi värnar så om vår vackra skog är hållbarhet väldigt viktigt för oss. Därför använder vi inga engångsmuggar under loppet. Medtag i stället kåsan som du får när du hämtar nummerlappen och använd denna vid vätskestationerna.

Vätska och sportdryck serveras efter 3,8 km, 5,4 km och för 16 km-loppet även efter 12 km. Vid målgång serveras vatten, bananer och sportdryck från Maurten.

Efteranmälan:

Efteranmälan kan göras på plats torsdag-fredag 18-19 oktober 09:00-18:00 och på plats söndagen den 21 oktober från klockan 09:00. Vi har ca 50 platser för efteranmälan för 8/16 km. Dessa kostar 400 kronor och betalas med kort eller Swish.

Tidtagning:

Tidtagning sker genom ett chip som sitter i nummerlappen. Det är därför viktigt att man sätter på nummerlappen ordentligt och har den på under hela loppet.

Resultat:

Resultat anslås vid sekretariatet direkt efter loppet. Resultaten kommer också att publiceras här på hemsidan.

Väskförvaring:

Om du vill kan vi ta hand om din väska under tiden du springer. Väskinlämningen är i anvisad plats vid start-/målområdet. Märk din väska väl med taggen du får när du hämtar nummerlappen!

Försäljning:

Icebug har en pop up-butik på området. Där kommer vi erbjuda extra bra priser på bland annat skor, sulor och kläder. Här kan du också låna ett par terrängskor från Icebug för att testa under loppet. Varmt välkommen att kika in där.

Pop-up butiken är även öppen under torsdag-fredag 18-19 oktober, kl. 09:00 – 18:00.

Servering:

Lille Grisen serverar härlig street food, Jonsereds IF säljer hembakta delikatesser.

Toaletter:

Bajamajor finns vid startområdet. Toaletter på Jonsereds IP och Icebug HQ. Tillgången till toaletterna inne på Icebug HQ kommer vara begränsad så var gärna ute i god tid för att undvika stress.

Dusch och omklädning:

Vi rekommenderar att man kommer ombytt. Ombyte kan göras på Jonsereds IP, därifrån är det bara ca 10 minuters promenad till startområdet.

Publik:

Självklart behöver du allt stöd du kan få! Skicka ut familj och vänner i skogen! Det absolut bästa stället för publik att följa löparna är vid Torpet Freden. En tremanna blåsorkester kommer stå och spela musik vid Torpet Freden mellan kl. 11-13.

Skor:

Det kan vara blött och lerigt i skogen, och vi rekommenderar därför skor med ståldubb. Icebug har flera skor i sortimentet som är anpassade för ändamålet. Våra favoriter är Spirit7 OLX eller Oribi3 BUGrip GTX. Klicka in dig till vår webshop för att kolla in utbudet: https://icebug.se/activity/running