Banan

Backyard Trail Fall Edition

16K

Det långa loppet startar likt 8 km-banan och följer den i cirka 3,5 km. Den börjar på asfalt och övergår i grusväg och en härlig stigning genom ravinen. Där det kortare loppet vänder ligger den första vätskestationen. därefter är det bara att njuta av den vackra skogen och sjöarna du passerar på den 10 km långa rundan som går nästan ända till Landvetter.

Totalt passerar du tre vätskestationer innan sträckningen går igenom obanad terräng, genom koloniområdet Amerika och sedan nedför mot Jonsereds anrika radhus. Slutligen en liten kulle och därefter till spurtsträckan på asfalt in i mål.

8K

Vårens 8K bana börjar vid Icebugs huvudkontor och första kilometern är lättlöpt genom Jonsereds fabriker och utmed Säveån. När man passerat ån börjar det roliga! Nu väntar en stigning på ca 100 höjdmeter under den kommande kilometern på fantastisk stig i den vårfina skogen. Vi följer Bohusleden ca 2 km – fin lättlöpt trail i böljande terräng. Efter ca 4,5 km vänder vi hemåt på små stigar genom mossbeklädda skogar och genom Sveriges äldsta koloniområde ”Amerika”. Efter Amerika är vi återigen i skogen med några branta nedförspartier. Vi springer igenom Jonsereds radhusområde och slutar med en liten mysig stigning innan serpentinstigen leder oss ned mot fabriken och mål.

3K

Barnlopp för de lite större. Loppet börjar på asfalt. Efter cirka 500 meter övergår sträckningen till stig och spångar i ca 1 km. Efter 1,5 km är det mer teknisk stiglöpning. Sista 700 metrarna är lättlöpt grus- och asfaltsväg. Banan mäter ganska exakt 2,9 km.

400M

Ett kul lopp för de allra yngsta. Banan är 400 meter och går över asfalt och gräs i kvarteret runt Jonsereds Fabriker.

Visa hänsyn!

Det blir trångt på vissa delar av banorna, framförallt i de långa uppförsbackarna. Var vänlig och tydlig om du vill springa om, och försök ge plats om du märker att du blir omsprungen.


Information

Backyard Trail Fall Edition

Söndag 17 oktober 2021.

Start och mål för Icebug Backyard Trail är vid Icebug HQ, Fabriksstråket 35, Jonsered. Karta finner du här.

Hämtas ut på plats 17 oktober från kl 08:45 eller under utförsäljningen vid Icebug HQ tors 14 oktober och fre 15 oktober, kl 09-17.
Uppge namn och medtag legitimation för att kunna visa vid uthämtning av startkuvert som innehåller nummerlapp, bagtag för bagageinlämning samt säkerhetsnålar. Hämtar du ut nummerlapp åt någon annan – medtag deras legitimation eller kopia på denna (barn behöver inte leg).

11:00 – 16 km Löpning snabb
11:01 – 16 km Löpning
11:02 – 16 km Löpning/Vandring
11:15 – 8 km Löpning snabb
11:16 – 8 km Löpning/Vandring
13:00 – 3 km barnlopp (födda 14-06)
13:10 – 400 meter barnlopp

16 km banan har 3 startgrupper med endast 1 minut mellan varje start. För 8 km löparna har vi 2 startgrupper med 1 minut mellan starterna. Det är upp till dig att uppskatta ditt tempo och val av startgrupp. Kommer jag att springa snabbt tar jag den första gruppen, kommer jag att vandra väljer jag den sista gruppen.

Efter 14 oktober. Görs på plats i sekretariatet söndag 17 oktober från kl 09:00 eller under utförsäljningen vid Icebug HQ tors 14 oktober eller fre 15 oktober, kl 09-17.
Pris efteranmälan:  16 km / 8 km – 500 kr. Barnloppen 3 km / 400 m – 50 kr. Betalning för efteranmälan görs endast med Swish.
Antalet platser är begränsade och vi reserverar oss för att platserna kan sälja slut! Kom i god tid.

Vi har två barnlopp. 400 meter för de yngsta och 3 km för de lite äldre upp till 13 år (födda 07).
Anmälan till 3 km och 400 m görs på plats från kl 10:00 till kl 12:30 och kostar 50 kr. Kan också göras under utförsäljningen tors-fre innan loppet. Avgiften för 400-meters loppet går oavkortat till Jonsereds IF:s ungdomsverksamhet.

Alla får medalj!

En av de stora tjusningarna med vår skog är att den är så lättillgänglig. Pendeltåget stannar precis där stigarna börjar vid Jonsered station.

Utöver tåg kan man åka buss till hållplatsen Jons Väg i Jonsered med GUL Express eller buss 519. Därifrån är det ungefär 10 minuters gångväg till Icebug eller Jonsereds IP för ombyte.

Vill du ändå åka bil finns det begränsat med parkeringar i närområdet. Dessa 2 parkeringar rekommenderas (kartor länkade): Jonsereds IP, Jonsereds Fabriker.

Vi har två sträckor, 16 km och 8 km. Båda sträckorna kan springas eller vandras, men vi rekommenderar vandrarna den kortare 8 km-sträckan. Banan är väl markerad. Karta till de olika banorna finns här.

Före respektive start kommer det att ske gemensam uppvärmning. Uppvärmningen börjar cirka 15 minuter före respektive lopp.

Vi rekommenderar att man kommer ombytt. Ombyte kan göras på Jonsereds IP, därifrån är det bara ca 10 minuters promenad till startområdet.

Bajamajor finns vid startområdet. Det kommer troligtvis vara viss trängsel vid dessa så var gärna ute i god tid för att undvika stress.

Vi tar hand om din väska (1 väska) under tiden du springer. Märk din väska tydligt. Fäst bagagetaggen du får med din nummerlapp högt upp, väl synligt på väskan. Väskinlämningen finns vid anvisad plats på arenan. Notera att väskan kommer att förvaras utomhus och bör vara vattentät.

Vi värnar om naturen och därför används inga engångsprodukter under loppet.

Vatten och sportdryck serveras på anvisade platser längs banan. Medtag egen kåsa, eller den som du får när du hämtar nummerlappen och använd denna vid vätskestationerna.

Vätska och sportdryck serveras efter ca 3,8 km, 5,4 km och för 16 km-loppet även efter 12 km. Vid målgång serveras vatten, bananer och sportdryck.

Det kommer att vara trångt på vissa delar av banorna, framförallt i de långa uppförsbackarna! Var snäll om du vill springa om och om du märker att du blir omsprungen får du gärna försöka ge plats!

Priserna för de tre första damerna och herrarna delas ut på scenen vid målet strax efter målgång för respektive lopp (8 och 16 km).

Priser till de 3 främsta kvinnorna respektive männen på varje distans.

Alla deltagare får medalj!

Tidtagningen sker genom ett chip som finns fäst på nummerlappen. Det är därför viktigt att ni sätter på nummerlappen ordentligt och väl synlig på magen och att ni har den på under hela loppet.

Resultaten kommer också att publiceras online direkt efter loppet.

Lille Grisen serverar street food och Jonsereds IF säljer hembakt.

Icebug har en pop up-butik på området, med extra bra priser på bland annat skor, Icebug Insoles, pannlampor från Silva och kläder.
Pop up-butiken tar kort och Swish.

Efteranmälan är separat i sekretariatet och betalas endast Swish.

Skor för Backyard Trail


Rötter och stenar kräver bra grepp. Vi rekommenderar skor med RB9X men även BUGrip fungerar alldeles utmärkt i skogen, speciellt om det är blött.

TILL BUTIKEN

Startlista

Backyard Trail Fall Edition

Här hittar du starlistorna för loppet

Startlista

Bilder

Backyard Trail Fall Edition

Sök på ditt startnummer för att hitta

bilderna från loppet


PM

Vad kul att du ska springa/vandra Icebug Backyard Trail!

Här kommer lite praktisk information inför loppet och höstens stora trailfest.

När:

Söndag 21 oktober 2018.

Start och mål:

Start och mål för Icebug Backyard Trail är vid Icebug HQ, Fabriksstråket 35, Jonsered.
https://kartor.eniro.se/m/fMv0S

Nummerlappsutdelning:

Du hämtar din nummerlapp vid startområdet utanför Icebug HQ.
Torsdag-fredag 18-19 oktober kl 09:00-18:00 eller på tävlingsdagen söndag 21 oktober från kl 09:00.

Använd din Diglias-app för att göra utlämningen av nummerlappar så smidig som möjligt.

Har du inte anmält dig via Diglias-appen så behöver du ha med körkort/ID för att kunna hämta ut ditt startnummer.

Det är närmare 600 anmälda till Icebug Backyard Trail vilket innebär att det kan bli långa köer vid nummerlappsutlämningen under söndagen. Vi rekommenderar varmt att du, om du har möjlighet, hämtar din nummerlapp på Icebug HQ under torsdagen eller fredagen. Då har vi dessutom utförsäljning av skor med mycket förmånliga priser. Om du hämtar nummerlappen på söndagen, var på plats i GOD TID för att undvika köer.

I huvudmenyn finns nu startlistan, där du hittar ditt startnummer.

Klasser:

Kvinnor/Män: 8 km
Kvinnor/Män: 16 km

Barn: 500 meter
Barn: 3 km

Starttider:

11:00 – 16 km Löpning/Vandring

11:15 – 8 km Löpning/Vandring

13:00 – 3 km barnlopp (födda 13-05)

13:10 – 500 meter barnlopp (födda 2012 eller tidigare)

Det kommer vara lite trångt i starten, särskilt för alla som springer 16 km. Ställ dig långt fram i startfållan om du springer fort och längre bak om du vill ta det lite lugnare.
Barnlopp:

Vi arrangerar två fina barnlopp under samma dag! 500 meter för de yngsta och 3 km för de lite äldre upp till 13 år (födda 05).

Anmälan till 3 km görs på plats 09:00 – 12:30 och kostar 50 kr.
Anmälan till 500 meter görs på plats från kl 09:00 till kl 12:30 och kostar 50 kr.
Betala helst med Swish!

Avgiften för båda barn/ungdomsloppen går oavkortat till Jonsereds IF:s ungdomsverksamhet.

Alla får medalj!

Kommunikationer:

En av de stora tjusningarna med vår skog är att den är så lättillgänglig. Pendeltåget stannar precis där skogen tar vid (Jonsered station). Tåget stannar vid och resan tar cirka 15 minuter från Göteborg Centralstation. 

Utöver tåg kan man åka buss till hållplatsen Jons Väg i Jonsered med GUL Express eller Buss 519. Därifrån är det ungefär 10 minuters gångväg till Icebug HQ eller Jonsereds IP för ombyte.

Vi rekommenderar att du tar dig hit med ovannämnda tåg eller buss.

Vill du trots allt åka bil finns begränsat med parkeringar i närområdet. Då är det dessa 2 parkeringar vi rekommenderar: Jonsereds IPJonsereds Fabriker.

Uppvärmning:

Före start sker gemensam uppvärmning med Friskis & Svettis. Uppvärmningen börjar cirka 15 minuter innan respektive lopps starttid.

Banorna under Backyard Trail:
500 meter

Ett kul lopp för de allra yngsta. Banan är 400 meter och går över asfalt och gräs i kvarteret runt Jonsereds Fabriker. (se karta)

3 km

Barnlopp för de lite större. Loppet börjar på asfalt. Efter cirka 500 meter övergår sträckningen till stig och spångar i ca 1 km. Efter 1,5 km är det mer teknisk stiglöpning. Sista 700 metrarna är lättlöpt grus- och asfaltsväg. Banan mäter ganska exakt 2,9 km. Länk till en mer detaljerad karta finns här: https://tracedetrail.com/en/trace/trace/44365

8km

Loppet börjar på asfalt och grusväg i 1 km, därefter teknisk trail i 2,7 km. Efter vätskestationen vid 3,8 km kommer ca 500 meter lättlöpt grusväg innan det är dags för en brant stigning upp till banans högsta topp (och bästa utsikt) på ca 120 m ö.h. Efter toppen väntar mer stig i ca 1,5 km innan det blir ganska lättsprunget på mestadels grusväg in mot mål. Banan mäter ganska exakt 7,9 km. Länk till mer detaljerad karta finns här: https://tracedetrail.com/en/trace/trace/67671

16 km

Det långa loppet startar likt 8 km-banan och följer den i cirka 7 km. Den börjar på asfalt och övergår i grusväg och härlig uppförsstig. Därefter gör banan en högersväng och går på stigar genom den vackra skogen.

Du passerar två vätskestationer innan sträckningen går nedför mot sjön Aspen och Humlebadet. Därifrån bär det uppåt igen och du springer snart förbi en annan av Jonseredsskogens fina sjöar. Ett parti med teknisk stig följer, innan sista vätskekontrollen strax efter 12 km. Slutligen börjar den sista nedförslöpan som går över samma sträckning som starten, till spurtsträcka på asfalt in i mål.
Länk till mer detaljerad karta finns här: https://tracedetrail.com/en/trace/trace/67769 

Visa hänsyn!

Det blir trångt på vissa delar av banorna, framförallt i de långa uppförsbackarna. Var vänlig och tydlig om du vill springa om, och försök ge plats om du märker att du blir omsprungen.

Priser:

Alla deltagare får medalj.

Priser till de 3 främsta kvinnorna respektive männen på varje distans.
Priser till de bästa tjejerna och killarna i 3 km-loppet. Beroende på hur många barn som deltar i barnloppet kan vi också komma att dela in deltagarna i ålderskategorier, t ex 5–7 år, 8–10 år och 11–13 år. Dessutom sker utlottning av fina priser.

Prisutdelning:

Priserna delas ut på scenen vid start/mål. Prisutdelningen sker strax efter målgång för respektive lopp.

Medtag egen mugg/kåsa!

Om du inte äger en mugg/kåsa får du en när du hämtar nummerlappen att använda vid vätskestationerna. Deltagare ansvarar för att själva ha med sig mugg/kåsa under hela loppet.

Energi:

Vatten och Maurtens sportdryck (https://www.maurten.com/) serveras på anvisade platser längs banan. Då vi värnar så om vår vackra skog är hållbarhet väldigt viktigt för oss. Därför använder vi inga engångsmuggar under loppet. Medtag i stället kåsan som du får när du hämtar nummerlappen och använd denna vid vätskestationerna.

Vätska och sportdryck serveras efter 3,8 km, 5,4 km och för 16 km-loppet även efter 12 km. Vid målgång serveras vatten, bananer och sportdryck från Maurten.

Efteranmälan:

Efteranmälan kan göras på plats torsdag-fredag 18-19 oktober 09:00-18:00 och på plats söndagen den 21 oktober från klockan 09:00. Vi har ca 50 platser för efteranmälan för 8/16 km. Dessa kostar 400 kronor och betalas med kort eller Swish.

Tidtagning:

Tidtagning sker genom ett chip som sitter i nummerlappen. Det är därför viktigt att man sätter på nummerlappen ordentligt och har den på under hela loppet.

Resultat:

Resultat anslås vid sekretariatet direkt efter loppet. Resultaten kommer också att publiceras här på hemsidan.

Väskförvaring:

Om du vill kan vi ta hand om din väska under tiden du springer. Väskinlämningen är i anvisad plats vid start-/målområdet. Märk din väska väl med taggen du får när du hämtar nummerlappen!

Försäljning:

Icebug har en pop up-butik på området. Där kommer vi erbjuda extra bra priser på bland annat skor, sulor och kläder. Här kan du också låna ett par terrängskor från Icebug för att testa under loppet. Varmt välkommen att kika in där.

Pop-up butiken är även öppen under torsdag-fredag 18-19 oktober, kl. 09:00 – 18:00.

Servering:

Lille Grisen serverar härlig street food, Jonsereds IF säljer hembakta delikatesser.

Toaletter:

Bajamajor finns vid startområdet. Toaletter på Jonsereds IP och Icebug HQ. Tillgången till toaletterna inne på Icebug HQ kommer vara begränsad så var gärna ute i god tid för att undvika stress.

Dusch och omklädning:

Vi rekommenderar att man kommer ombytt. Ombyte kan göras på Jonsereds IP, därifrån är det bara ca 10 minuters promenad till startområdet.

Publik:

Självklart behöver du allt stöd du kan få! Skicka ut familj och vänner i skogen! Det absolut bästa stället för publik att följa löparna är vid Torpet Freden. En tremanna blåsorkester kommer stå och spela musik vid Torpet Freden mellan kl. 11-13.

Skor:

Det kan vara blött och lerigt i skogen, och vi rekommenderar därför skor med ståldubb. Icebug har flera skor i sortimentet som är anpassade för ändamålet. Våra favoriter är Spirit7 OLX eller Oribi3 BUGrip GTX. Klicka in dig till vår webshop för att kolla in utbudet: https://icebug.se/activity/running


Banan

Backyard Trail Fall Edition

400M

Ett kul lopp för de allra yngsta. Banan är 400 meter och går över asfalt och gräs i kvarteret runt Jonsereds Fabriker.

3K

Barnlopp för de lite större. Loppet börjar på asfalt. Efter cirka 500 meter övergår sträckningen till stig och spångar i ca 1 km. Efter 1,5 km är det mer teknisk stiglöpning. Sista 700 metrarna är lättlöpt grus- och asfaltsväg. Banan mäter 3 km.

8K

Loppet börjar på asfalt och grusväg i 1 km, därefter teknisk trail i 2,7 km. Efter vätskestationen vid 3,8 km kommer ca 500 meter lättlöpt grusväg innan det är dags för en brant stigning upp till banans högsta topp (och bästa utsikt) på ca 120 m ö.h. Efter toppen väntar mer stig i ca 1,5 km innan det blir ganska lättsprunget på mestadels grusväg in mot mål. Banan mäter ca 8,5 km.

16K

ca  500 höjdmeter

Det långa loppet startar likt 8 km-banan och följer den i cirka 7 km. Den börjar på asfalt och övergår i grusväg och härlig uppförsstig. Därefter gör banan en högersväng och går på stigar genom den vackra skogen.

Du passerar två vätskestationer innan sträckningen går nedför mot sjön Aspen och Humlebadet. Därifrån bär det uppåt igen och du springer snart förbi en annan av Jonseredsskogens fina sjöar. Ett parti med teknisk stig följer, innan sista vätskekontrollen strax efter 12 km. Slutligen börjar den sista nedförslöpan som går över samma sträckning som starten, till spurtsträcka på asfalt in i mål.

Visa hänsyn!

Det blir trångt på vissa delar av banorna, framförallt i de långa uppförsbackarna. Var vänlig och tydlig om du vill springa om, och försök ge plats om du märker att du blir omsprungen.


Anmälan

Backyard Trail Fall Edition

Det blir inget lopp denna höst. Vi ställer in siktet på maj 2022.

Vid frågor kontakta ix@icebug.se

Anmälan

Datum: 17 oktober 2021

Var vänlig läs igenom våra villkor genom att klicka här.

Sista dagen för anmälan är 7 oktober 2021.


Icebug Backyard Trail Fall Edition

JONSERED
17 OCTOBER 2021

Icebug
Backyard
Trail


ANMÄLAN

JONSERED

17 OCTOBER 2021

Icebug

Backyard

Trail


VIKTIG INFORMATION

Icebug Backyard Trail ställs 2020 och våren 2021. Detta på grund av Covid-19 utbrottet och de restriktioner som Folkhälsomyndigheten satt upp.

Ni som redan anmält er kommer automatiskt att få era pengar återbetalda. Vi siktar nu på att komma tillbaka till det normala i oktober 2021 och då genomföra första loppet på ett ochett halvt år.

Vid frågor kontakta ix@icebug.se

WELCOME TO
OUR BACKYARD.

Vår skog har allt man kan önska sig. Snabba småstigar, uråldriga berghällar och lummiga mossgläntor. Bok- och barrskog. Små spegelblanka sjöar. Porlande bäckar, djupa dalgångar och vidunderliga utsikter.
Vår skog är full av färg, full av liv och full av känslor. Och framförallt är den för fin för att vi inte ska dela med oss av den.
Skogen kallar på dig. Den är lika mycket din som vår.
Välj mellan 16k eller 8k. Båda distanserna kan springas eller vandras.

ETT LOPP FÖR ALLA.

Icebug Backyard Trail är ett lopp för alla. Här finns det korta barnloppet och en lagom utmanande 8-kilometersbana, men också en riktigt tuff bansträckning på 16 kilometer som bjuder på alla typer av skog och alla typer av underlag. Vid målet väntar mat från Lille Grisen, hembakt och kaffe från Jonsereds IF och alla dina vänner. Kan det bli bättre?

Vi ingår i

Trailrunning Sweden Store

TRAILTOUR

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

Follow us

Where the action is

FIND YOUR CITY