Backyard Trail Fall Edition

16K

Det långa loppet startar likt 8 km-banan och följer den i cirka 3,5 km. Den börjar på asfalt och övergår i grusväg och en härlig stigning genom ravinen. Där det kortare loppet vänder ligger den första vätskestationen. därefter är det bara att njuta av den vackra skogen och sjöarna du passerar på den 10 km långa rundan som går nästan ända till Landvetter.

Totalt passerar du tre vätskestationer innan sträckningen går igenom obanad terräng, genom koloniområdet Amerika och sedan nedför mot Jonsereds anrika radhus. Slutligen en liten kulle och därefter till spurtsträckan på asfalt in i mål.

8K

Vårens 8K bana börjar vid Icebugs huvudkontor och första kilometern är lättlöpt genom Jonsereds fabriker och utmed Säveån. När man passerat ån börjar det roliga! Nu väntar en stigning på ca 100 höjdmeter under den kommande kilometern på fantastisk stig i den vårfina skogen. Vi följer Bohusleden ca 2 km – fin lättlöpt trail i böljande terräng. Efter ca 4,5 km vänder vi hemåt på små stigar genom mossbeklädda skogar och genom Sveriges äldsta koloniområde ”Amerika”. Efter Amerika är vi återigen i skogen med några branta nedförspartier. Vi springer igenom Jonsereds radhusområde och slutar med en liten mysig stigning innan serpentinstigen leder oss ned mot fabriken och mål.

3K

Barnlopp för de lite större. Loppet börjar på asfalt. Efter cirka 500 meter övergår sträckningen till stig och spångar i ca 1 km. Efter 1,5 km är det mer teknisk stiglöpning. Sista 700 metrarna är lättlöpt grus- och asfaltsväg. Banan mäter ganska exakt 2,9 km.

400M

Ett kul lopp för de allra yngsta. Banan är 400 meter och går över asfalt och gräs i kvarteret runt Jonsereds Fabriker.

Visa hänsyn!

Det blir trångt på vissa delar av banorna, framförallt i de långa uppförsbackarna. Var vänlig och tydlig om du vill springa om, och försök ge plats om du märker att du blir omsprungen.