Här finns allt du behöver veta om GORE-TEX Winterrun Stockholm.

Har du någon fråga som inte besvaras nedan?
Tveka inte att kontakta oss på winterrun@icebug.se!

Anmälan öppnar den 20:e oktober och görs via följande länk:
http://icebugx.com/winterrunsthlm/anmalan/

Ju tidigare du anmäler dig, desto billigare blir det!
  • Mellan 20-28 oktober kostar anmälan 300 kr.
  • Under perioden 29 oktober-31 december höjs priset till 380 kr.
  • 1 januari höjs priset till 480 kr, vilket det också kostar fram tills dess att anmälan stänger.
  • Efteranmälan sker på plats, till en kostnad av 550 kr.
Startbevis

Vi rekommenderar anmälan med Diglias-appen – då slipper du startbevis. Ta med din smartphone med din Diglias-app när du hämtar ut din nummerlapp.

Vänligen notera: Vid anmälan av flera personer med Diglias, så måste alla anmälda ha möjlighet att slutföra sin egen anmälan med sin egen Diglias-app.

Om du använder den alternativa anmälningsmetoden så får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlapp

Nummerlappen hämtar du på Runners Store på Regeringsgatan 26 den 25 jan, 10:00–19:00. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp från klockan 15:00 på plats i evenemangsområdet.

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På nummerlappen finns en perforerad del längst ner. Denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i väskinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Efteranmälan

Om du missat att anmäla dig till GORE-TEX Winterrun kan du göra det på plats den 26 januari. Priset är då 550 kr, och vi accepterar betalning med kort eller Swish.

Hitta hit

Evenemangsområde med start och mål äger rum på den anrika Sollidsplanen på Skansen. Du tar dig in till GORE-TEX Winterrun genom Skansens huvudentré.

Parkering

Det bästa sättet att ta sig till Skansen är att åka kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Skansen via spårvagn, buss och båt. För mer information besök www.skansen.se/sv/ta-dig-till-skansen. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller.

Omklädning/toaletter/väskinlämning

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget.

Överdragskläder kan lämnas i vår väskinlämning i närheten av starten. På nummerlappen finns en perforerad del längst ner. Denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i väskinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

Toaletter finns givetvis i evenemangsområdet. Det finns även ett mindre utrymme för omklädnad uppe vid starten. Fler omklädningsrum med duschmöjligheter finner du på Scandic Hasselbacken.

Startgrupper

Vi har flera startgrupper för att få en så smidig start som möjligt, och i största möjliga mån undvika att löpare måste springa om varandra. Välj den startgrupp du tror passar dig bäst.

5 km
Startgrupp 1 – 17:00 (för dig som springer 5 km under 25 minuter)
Startgrupp 2 – 17:03 (för dig som springer 5 km över 25 minuter)

10 km
Startgrupp 1 – 18:00 (för dig som springer 10 km under 45 minuter)
Startgrupp 2 – 18:03 (för dig som springer 10 km under 55 minuter)
Startgrupp 3 – 18:06 (för dig som springer 10 km över 55 minuter)

Byte av startgrupp
Om du vill byta startgrupp från den du anmält dig till går det bra att göra på plats vid starten. Du behöver alltså inte kontakta oss för att byta startgrupp.

Uppvärmning
Gemensam uppvärmning kommer att ske på evenemangsområdet cirka 15 minuter före starterna som går 17.00 respektive 18.00.

Tidtagning

Racetimer står för tidtagningen och nummerlappen med chip som du har på dig när du springer. För att chipet ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

Priser

Snabbaste löpare
Vi delar ut priser till de tre snabbaste kvinnliga och manliga löparna per sträcka. Prisutdelning för de snabbaste löparna sker strax efter målgång på Sollidenscenen.

Mest lysande löpare
Vi delar även ut pris i klassen ”mest lysande löpare”, alltså de som skapar den finaste Winterlöpningsutstyrseln! Kom som en julgran, lucia, ett blinkande snabbköp, en clown, isprinsessa, eller varför inte som ett lysande troll? De två ”mest lysande” löparna belönas med fina priser från våra partners. Dessutom lottar vi ut ett antal priser till de som antagit vår utmaning att vara de mest lysande löparna. Vi utlovar finfina priser till er som låter fantasin flöda och springer i de mest fantastiska kreationerna!

Prisutdelning för de mest lysande löparna sker efter 19:15 på Sollidenscenen.

Bansträckning

Mitt i den mörkaste vintern blandar vi löpning på ett vinterupplyst Skansen med löpning på Djurgården och i dess vackra vinternatur. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av facklor, eldkorgar och eldshow.

Loppet består av ett eller två varv på en 5-kilometersbana där cirka hälften av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande i en slinga runt Skansen på Djurgården. Banan är ganska lättsprungen men med en rejäl längre höjdstigning upp till Bollnässtugan inne på Skansen, och några mindre stigningar ute på Djurgården.

GORE-TEX Winterrun har sanktion från Svenska friidrottsförbundet och banan är kontrollmätt.

Vätskekontroll

Det finns en vätskekontroll med vatten uppe på Sollidsplan som du kan nyttja innan start och efter målgång. 10-kilometersloppet passerar denna vid varvning efter 5 km.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal och ambulans finns på evenemangsområdet vid start/mål.

Målservice

Alla som tar sig i mål får en snygg reflexmedalj och en målgångspåse med produkter från våra partners.

Efter målgång har du möjlighet att njuta av en god soppa med bröd kantat av skön musik, allt i goda vänners lag. Skansen Terrassen står öppen för dig som förbetalt via anmälan (100 sek exkl. dryck) med ett begränsat antal portioner/platser för efteranmälningar på plats.

Obs! Skogräns gäller in på restaurangen (pga känslig parkett) så vi ber dig vänligt och bestämt att ej bära dubbade skor inomhus.

Har du några frågor inför GORE-TEX Winterrun som inte besvaras på hemsidan? Kontakta oss gärna på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl. 9:00-12:00 och 13:00-16:30) eller winterrun@icebug.se. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Får jag ta med min hund in på Skansen?
Nej, tyvärr. De enda hundar som är tillåtna på Skansen är assistanshundar. Dessa hundar ska vara vaccinerade och bära väst. Din hund får därmed inte springa med dig i loppet.

Hur kan jag göra ändringar i en anmälan?
Om du anmält dig med Diglias, maila till winterrun@icebug.se.
Om anmält dig utan Diglias, maila till info@marathongruppen.se.

Var och när kan jag efteranmäla mig till loppet?
När ordinarie anmälan är stängd tar vi emot efteranmälningar från kl 15:00 på tävlingsdagen, vid start- och målområdet på Skansen.

Vad gör jag om jag skadar mig?
Om olyckan är framme – prata med närmsta funktionär så hjälper de dig.

Vad serveras direkt efter målgång?
När du passerat mållinjen finns det banan, sportdryck från Maurten, bars från Nature Valley och rykande varm blåbärssoppa.

Vilken mat serveras på plats?
Det finns möjlighet att vid anmälan förbeställa vårt After Run på Skansen Terrassen. Där serveras potatis- och purjolökssoppa och bröd.

Kan jag springa med löparvagn (barnvagn anpassad för löpning)?
Ja. Det går att springa med Löpvagn. Banan i Stockholm är ganska lättsprungen men med en rejäl längre höjdstigning upp till Bollnässtugan inne på Skansen, och några mindre stigningar ute på Djurgården. Halka kan självklart förekomma, och man får se upp för trottoarkanter!

Är det någon åldersgräns?
Nej. Anser man sig kunna delta så får man delta!