Här finns allt du behöver veta om GORE-TEX Winterrun Göteborg.

Har du någon fråga som inte besvaras nedan?
Tveka inte att kontakta oss på winterrun@icebug.se!

Ju tidigare du anmäler dig, desto billigare blir det!

Mellan 19-28 oktober kostar anmälan 300 kr.

  • Under perioden 29 oktober-31 december höjs priset till 380 kr.
  • 1 januari höjs priset till 480 kr, vilket det också kostar fram tills dess att anmälan stänger.
  • Efteranmälan sker på plats, till en kostnad av 550 kr.
Startbevis

Vi rekommenderar anmälan med Diglias-appen – då slipper du startbevis. Ta med din smartphone med din Diglias-app när du hämtar ut din nummerlapp.

Vänligen notera: Vid anmälan av flera personer med Diglias, så måste alla anmälda ha möjlighet att slutföra sin egen anmälan med sin egen Diglias-app.

Om du använder den alternativa anmälningsmetoden så får du ditt startbevis via e-mail. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlapp

Nummerlappar hämtar du på Icebug Store, Södra Larmgatan 8 mellan den 16:e och 18:e januari. Vi har öppet kl 10-18 under dessa dagar. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp från klockan 15:00 på plats i evenemangsområdet.

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Efteranmälan

Om du missat att anmäla dig till GORE-TEX Winterrun kan du göra det på plats den 19 januari. Priset är då 550 kr, och vi accepterar betalning med kort eller Swish.

Hitta hit

Evenemangsområde med start och mål är i en av Lindholmens hangarer på Bror Nilssons Gata 2. Se karta här. Du tar dig dit genom våra anvisningar på plats.

Parkering

Det bästa sättet att ta sig till Lindholmshangaren är att åka kommunalt. Det finns gott om anslutningar till startområdet via spårvagn, buss och båt. För mer information besök www.vasttrafik.se. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller.

Omklädning/toaletter/väskinlämning

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Överdragskläder kan lämnas i vår väskinlämning i närheten av starten. På nummerlappen finns en perforerad del längst ner. Denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

Toaletter finns givetvis i evenemangsområdet, även ett mindre utrymme för omklädnad och dusch. Möjlighet till dusch och omklädning är dock begränsade.

Servering

Det kommer att finnas fika och lättare förtäring att köpa i anslutning till start- och målområdet.

Publik

Vill du som hejar på nära och kära stå under tak så rekommenderar vi dig att följa tävlingen inifrån start- och målområdet. Där kan du också ta en fika medan du väntar på löparna.

Det finns dessutom ett flertal fina publikpositioner längs banan.

Start

Start och mål sker inne i en av hangarerna på Bror Nilssons Gata 2 på Lindholmen.

Startgrupper

Vi har flera startgrupper för att få en så smidig start som möjligt, och i största möjliga mån undvika att löpare måste springa om varandra.

Välj den startgrupp du tror passar dig bäst. Detta är helt upp till dig!

5 km, start kl. 17:00
Grupp 1 – För dig som springer 5 km under 25 minuter
Grupp 2 – För dig som springer 5 km över 25 minuter

10 km, start kl. 18:00
Grupp 1 – För dig som springer 10 km under 45 min
Grupp 2 – För dig som springer 10 km under 55 min
Grupp 3 – För dig som springer 10 km över 55 min

Gemensam uppvärmning
Kommer att ske cirka 15 minuter före start, i startområdet.

Byta startgrupp
Om du vill byta startgrupp från den du anmält dig till går det bra att göra på plats vid starten. Du behöver alltså inte kontakta oss för att byta startgrupp.

Tidtagning

Racetimer står för tidtagningen. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

Priser

Snabbaste löpare
Vi delar ut priser till de tre snabbaste kvinnliga och manliga löparna per sträcka. Prisutdelning för de snabbaste löparna (plats 1-3 män/kvinnor) sker på scenen i målområdet strax efter målgång.

Mest lysande löpare
Vi delar även ut pris i klassen ”mest lysande löpare”, alltså de som skapar den finaste Winterlöpningsutstyrseln! Kom som en julgran, lucia, ett blinkande snabbköp, en clown, isprinsessa, eller varför inte som ett lysande troll? De två ”mest lysande” löparna belönas med fina priser från våra partners. Dessutom lottar vi ut ett antal priser till de som antagit vår utmaning att vara de mest lysande löparna. Vi utlovar finfina priser till er som låter fantasin flöda och springer i de mest fantastiska kreationerna!

Prisutdelning för de ”mest lysande löparna” sker på scenen i start-/målområdet cirka 19:15.

Bansträckning

Den 19:e januari är Lindholmen häftigast i Göteborg.

Med den nya bansträckningen på Lindholmen så bjuder vi på en unik upplevelse. Efter start med ljus- och eldshow i en av Lindholmens gigantiska hangarer så böljar sig banan över kajens små pirer, förbi ett vintrigt Slottsberget och runt Sannegårdshamnen.

Eldkorgar, facklor och eldkonstnärer längs banan leder dig genom vintermörkret till målgången och folkets jubel. Banan är flack och perfekt för att slå personliga rekord!

För de som springer 10 km och får njuta av banan två gånger går varvning inne i hangaren.

GORE-TEX Winterrun har sanktion från Svenska friidrottsförbundet och banan är kontrollmätt.

Vätskekontroll

Det finns en vätskekontroll med vatten vid start/mål som du kan nyttja innan start och efter målgång. 10-kilometersloppet passerar denna vid varvning efter 5 km.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal och ambulans finns i evenemangsområdet vid start/mål.

Målservice

Alla som tar sig i mål får en snygg reflexmedalj och en målgångspåse med produkter från våra partners.

Mer info om Winterruns After Run kommer inom kort.

Kontakt

Har du några frågor inför GORE-TEX Winterrun som inte besvaras på hemsidan? Kontakta oss gärna på winterrun@icebug.se. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

PM

Fullständigt PM med information inför loppet kommer att publiceras här på hemsidan två veckor innan loppet.

Det kommer även att skickas ut på mail till alla anmälda deltagare.

Får jag springa med min hund?
Nej. Fyrverkerier och eldshow har en tendens att skrämma upp hundar.

Får jag ha med mig min hund på eventområdet? 

Ja. Men vi vill förtydliga att det under själva eventet kommer förekomma mycket ljus, ljud och fyrverkerier, så det är inte rekommenderat.

Hur kan jag göra ändringar i min anmälan?

Maila oss på winterrun@icebug.se. Uppge om du anmält dig med eller utan Diglias.

Var och när kan jag efteranmäla mig till loppet? 

I vår fina starthangar på Lindholmen, Bror Nilssons Gata. Detta kan göras från klockan 15.00 på tävlingsdagen.

Vad gör jag om jag skadar mig? 

Om olyckan är framme, ta kontakt med närmaste funktionär.

Vad serveras efter loppet? 

Vid målgång bjuder vi på banan, stärkande Maurten sportdryck, bars från Nature Valley och rykande varm blåbärssoppa.

Vilken mat serveras på plats? 

Det kommer att finnas fika och lättare förtäring att köpa i anslutning till start- och målområdet.

Kan jag springa med löparvagn (barnvagn anpassad för löpning)?
Ja. Det går att springa med löparvagn, men görs på egen risk. Banan på Lindholmen är relativt flack. Halka kan självklart förekomma, och man får se upp för trottoarkanter!

Finns det någon åldersgräns?
Nej. Anser man sig kunna delta så får man delta!