När:

Söndag 5 maj 2019.
Nummerlapp hämtas på plats 5 maj från kl 09:00. Kom i god tid för att slippa stressa!

Kostnad:

Anmälan till 6 km och 16 km kostar 350 kronor fram till och med 25 april, då anmälan stänger. Därefter efteranmälan på plats 500kr. Barnloppen 3 km och 500 m kostar 50 kr.

Efteranmälan:

Efter 25 april. Görs endast på plats i sekretariatet söndag 5 maj från kl 09:00. Pris 500 kr.

Starttider:

11:00 – 16 km Löpning/Vandring
11:15 – 6 km Löpning/Vandring
13:00 – 3 km barnlopp (födda 14-06)
13:10 – 500 meter barnlopp

Plats:

Start och mål vid Icebug HQ, Fabriksstråket 35, Jonsered.

Hitta hit:

En av de stora tjusningarna med vår skog är att den är så lättillgänglig. Pendeltåget stannar precis där stigarna börjar (Jonsered station).

Utöver tåg kan man åka buss till hållplatsen Jons Väg i Jonsered med GUL Express eller Buss 519. Därifrån är det ungefär 10 minuters gångväg till Icebug eller Jonsereds IP för ombyte.

Vill du ändå åka bil finns det begränsat med parkeringar i närområdet. Dessa 2 parkeringar rekommenderas (kartor länkade): Jonsereds IP, Jonsereds Fabriker.

Bansträckning:

Loppet äger rum på vår sköna testbana i skogarna runt Jonsered. Banan går till största del på små stigar, men så väl vägar som obanad terräng förekommer också. Banan är ganska kuperad.

Vi har två sträckor, 16 km och 6 km. Båda sträckorna kan springas eller vandras, men vi rekommenderar vandrarna den kortare 6 km-sträckan. Banan är väl markerad. Karta till de olika banorna finns här.

Barnlopp:

Vi har även två barnlopp. 500 meter för de yngsta och 3 km för de lite äldre upp till 13 år (födda 05).

  • Anmälan till 3 km görs HÄR, eller på plats. Kostar 50 kr.
  • Anmälan till 500 meter görs på plats från kl 10:00 till kl 12:30 och kostar 50 kr. Avgiften för 500-metersloppet går oavkortat till Jonsereds IF:s ungdomsverksamhet.

Alla får medalj!

Omklädning: 

Vi rekommenderar att man kommer ombytt. Ombyte kan göras på Jonsereds IP, därifrån är det bara ca 10 minuters promenad till startområdet.

Toaletter:

Bajamajor finns vid startområdet. Tillgång till toaletter inne hos Icebug är högst begränsad.

Bagage:

Vi tar hand om din väska (1 väska) under tiden du springer. Märk din väska tydligt. Fäst bagagetaggen du får i ditt startkuvert högt upp, väl synligt på väskan.

Hållbarhet: 

Icebug värnar om naturen och därför används inga engångsprodukter under loppet.

Vätskestationer:

Vatten och Maurten sportdryck serveras på anvisade platser längs banan. Alla löpare som behöver en mugg att ha med på banan får en sådan vid start och ansvarar för att själva medtaga denna under loppet.

Priser: 

Alla som tar sig i mål får fina medaljer. Priser till snabbaste löpare i dam-/herrklass och tjej-/killklass i klasserna 3 km, 6 km och 16 km. I 500 meters-loppet får alla pris.

Dessutom utlottade priser.

Servering av mat och dryck:

Lille Grisen serverar street food, Jonsereds IF säljer hembakt och Kafferäven bjuder på kaffe.

Försäljning:

Icebug har en pop up-butik på området, med extra bra priser på bland annat skor, Icebug Insoles och kläder.

Skoval: 

Vi rekommenderar en trailsko med bra grepp, och efter hundratals testrundor i skogen vet vi att skor med vår gummisula RB9X är bra alternativ – till exempel Acceleritas7Oribi4 eller DTS5.

Vid blött väder blir lera och hala spänger en extra stor utmaning och då rekommenderar vi någon av Icebugs metalldubbade modeller Spirit7 OLX eller Pytho4 BUGrip.

I samband med loppet har vi extra bra priser på skorna i vår pop up-butik, och skor finns även för utlåning under loppet. Först till kvarn gäller för låneskor.

Övrigt: 

Deltagande sker på egen risk. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du våra Allmänna villkor.